Het kan iedereen overkomen: je nieuwe telefoon valt in het water, de vis valt verkeerd waardoor je drie dagen doodziek op bed ligt of je raakt je handtas kwijt. Wat moet je doen als er wat misgaat op vakantie?

Wat er ook gebeurt, neem altijd contact op met je reisverzekeraar. Of je nu ziek bent, je spullen bent kwijtgeraakt of zijn gestolen, laat weten dat er iets mis is gegaan. Je reisverzekeraar kan je advies geven en kan alvast een dossier aanmaken, zodat je, eenmaal thuis, de zaken verder kunt afhandelen.

Zorg er voor dat je altijd je verzekeringsgegevens en het telefoonnummer van de alarmcentrale bij de hand hebt, Dat voorkomt een hoop stress op het moment dat je daadwerkelijk iets overkomt.

Deuk

Heb je schade, zoals een deuk in de auto? Maak daar altijd foto’s van: de reisverzekeraar zal altijd eerst het bewijs van de geleden schade willen zien voordat hij overgaat tot betaling.
 
Datzelfde geldt voor diefstal. Doe in dat geval ook altijd meteen aangifte bij de plaatselijke politie. Wil je een schadeclaim indienen, dan is een aangifte verplicht.
 
Ga je op reis met het vliegtuig? Maak dan voor vertrek foto’s van de inhoud van je koffer. Dan heb je bewijs wanneer die onderweg kwijtraakt. Vraag in het geval van verloren bagage op de luchthaven om het internationale formulier hiervoor. De verzekeraar zal dit willen ontvangen.
 
Dekking
 
Controleer voor vertrek altijd goed of je vakantiebestemming binnen of buiten Europa valt en stel daar de dekking van je reisverzekering op af. Dat geldt ook voor de activiteiten die je gaat doen. Wie gaat diepzeeduiken of bergen gaat beklimmen heeft een andere reisverzekering nodig dan iemand die drie weken niet van de camping afkomt.
 
Wat betreft ziek zijn op vakantie, veel mensen denken dat de zorgpolis genoeg is om de kosten te dekken. Een zorgverzekering vergoedt echter maar een beperkt deel van eventuele ziektekosten, een aanvullende reisverzekering is nodig om het dekkend te maken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan medisch transport vanaf het vakantieadres terug naar Nederland, die kosten komen voor eigen rekening wanneer je geen reisverzekering hebt.
 
Voorkomen is nog altijd beter dan genezen en de ene vakantie is de andere niet. Controleer dan ook altijd voordat je op reis gaat of je een goede reisverzekering hebt met de juiste dekking. Mocht het nodig zijn, kun je je verzekering altijd nog uitbreiden.
 
Afsluiten
 
Kantoor Steyl  Openingstijden:    EFA      EH BEELDMERK Black       hypotheekbond
Heijskampstraat 112 van maandag t/m vrijdag
5935 VH Steyl van 09:00 uur - 12:30 uur
  van 13:30 uur - 17:00 uur
T: 077-3260388  
E: info@hyfon.nl Zaterdag
  van 10:00 uur - 12:30 uur